Ivan Tasovac izjava: Rijaliti „Parovi“ je emisija koja je dno dna!

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je uveren da će Regulatorno telo za elektronske medije (REM) preduzeti sve mere u skladu sa svojim delokrugom rada povodom rijalitija „Parovi“ koji se prikazuje na TV Hepi.

Ministar bez  komentara:  Ivan Tasovac

Ivan Tasovac

U saopštenju Ministarstva kulture navodi se da je Tasovac rekao da ta „emisija predstavlja dno dna domaće produkcije, kao i većina rijaliti

programa“.
– Takvi programi ne samo da imaju negativan uticaj na mlađu populaciju, već su i eklatantan primer pokušaja degradacije celokupne medijske scene u Srbiji, u vreme kada Vlada Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi medijski prostor bio regulisan i usklađen sa najvišim evropskim i svetskim standardima, rekao je Tasovac.
Tasovac je rekao da je to prvi rijaliti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primene novih medijskih zakona.
On je rekao da je siguran da, pored reakcije REM-a, rešenje i najbolji način zaštite dece od skandaloznih i neprimerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.
– Daljinski upravljač kojim ćete promeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog
zgražavanja, kazao je Tasovac.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply